Udbrændthed — det er et udtryk, der kan knyttes til stort set alt i vores liv. Det beskrives bedst som en tilstand af følelsesmæssig, mental og nogle gange fysisk udmattelse som følge af langvarig og gentagen stress.  

Udbrændthed blandt medarbejdere er et gennemgående problem, der påvirker både enkeltpersoner og organisationer. Det kan føre til nedsat produktivitet og et fald i den samlede medarbejdertrivsel. 

Problemet med udbrændte medarbejdere er, at det ikke nødvendigvis skyldes, at man arbejder for meget. I stedet er det ofte forårsaget af mindre ideelle arbejdsforhold (en kultur med overarbejde, urealistiske forventninger og tidslinjer, manglende fleksibilitet og anerkendelse, osv.). Virksomheder er derfor nødt til at være proaktive for at bevare et sundt og produktivt arbejdsmiljø. Her er nogle strategier.  

Sådan forhindrer du udbrændthed blandt medarbejdere 

Et omfattende wellnessprogram, der adresserer alle dimensioner af sundhed, kan være utrolig effektivt for at modvirke udbrændthed. Overvej, om din virksomhed kan gøre mere for at modarbejde udbrændthed ved at overveje følgende. 

Her er de bedste måder at forebygge udbrændthed blandt medarbejdere: 

  • Tilbyd et fordelagtigt wellnessprogram
  • Tilbyd muligheder for faglig og personlig udvikling 
  • Mind medarbejderne om virksomhedens "hvorfor"
  • Prioriter at give tilbage 

Tilbyd et fordelagtigt wellnessprogram 

Wellnessprogrammer er et must, når det handler om at styrke både virksomhedskultur og individuelt engagement. Når man tænker på, hvor stor del af ens liv, der bliver brugt på at arbejde, giver det kun mening at fremme dine medarbejderes fysiske og følelsesmæssige velvære.  

Implementer initiativer, der understøtter medarbejdernes trivsel.Opfordr medarbejderne til fysisk aktivitet og til at praktisere mindfulness og stresshåndteringsteknikker. Tilbyd ressourcer og viden, der giver redskaberne til at opretholde en sund livsstil. 

Tag dig tid til at kigge på , hvem der arbejder i virksomheden, og hvad de hver især værdsætter. Det giver dig et bedre udgangspunkt for at implementere et wellnessprogram, som de virkelig sætter pris på.  

Tilbyd muligheder for faglig og personlig udvikling 

Tilbyd medarbejderne muligheden for at udvikle sig fagligt og personligt. Kurser, mentorskaber eller tværgående projekter vil hjælpe medarbejderne med at tilegne sig ny viden og forstærke deres kompetencer. Når medarbejdere føler, at de rykker sig, øges arbejdsglæden, og det forhindrer følelsen af stilstand. 

Mind medarbejderne om virksomhedens "hvorfor" 

Når kalenderen er tætpakket med møder, deadlines og en uendelig arbejdsbyrde, kan man nemt miste blikket for det overordnede formål med arbejdet. Mind jævnligt medarbejderne om virksomhedens vision og mission ved regelmæssigt at integrere virksomhedens brandværdier i kulturdrevne aktiviteter og budskaber. Dette vil gøre forbindelsen mellen medarbejdernes bidrag og virksomhedens overordnede mål tydeligere.  

Prioriter at give tilbage 

Det er kendt som "helper's high": Frivilligt arbejde og at give til andre booster nemlig både vores fysiske og mentale sundhed . At inkorporere velgørende aktiviteter i din virksomhedskultur fremmer højere moral og kammeratskab. Som et resultat vil medarbejderne føle sig mere forbundet—og modstandsdygtige—på arbejdet. 

Det kræver en proaktiv og løbende indsats at forebygge udbrændthed. Vurder regelmæssigt dine medarbejderes velbefindende, bed om feedback, og foretag de nødvendige justeringer for at fremme medarbejdernes trivsel og skabe så støttende et arbejdsmiljø som muligt.   

ClassPass kan hjælpe dig med at skabe en arbejdskultur, der forhindrer medarbejdere i at brænde ud. Kontakt os for at høre mere.   

Sign up for email updates including: events, product updates, Benefit articles & more.